hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
Prvenstvo Hrvatske, Seniorke / 27. srpnja 2020.

Trenerica Šimunić: Pomogla nam je – korona!

Malo u sjeni velikih obračuna u prvenstvenom finalu muškaraca, prošle je subote odigrana i prva finalna utakmica Prvenstva Hrvatske za vaterpolistice. U završnici su ŽAVK Mladost i Jadran iz Splita, a rezultat prve utakmice je baš, kao i kod kolega istog dana, povijestan.

U prvoj su utakmici Žabice svladale Splićanke 22:5! Čak 17 golova razlike je rezultat kakav još nije zabilježen u povijesti finala ženskog vaterpola u nas. Nije iznenađenje trijumf mladostašica, pa čak i da je bio 10-ak golova razlike, naveli bi – očekivano. No, 17 razlike… To je raritetno i ipak iznenađujuće.

Prije utakmice, na sastanku sam igračicama rekla “Idemo vidjeti jesu li bolje nego prošle godine. Idemo vidjeti i jesmo li mi bolje nego lani, bolje nego prošli susret.”

Opisala je trenutke pripreme Mia Šimunić, trenerica ŽAVK Mladosti.

Ispalo je da jesu. Mladostašice jesu bolje nego u prošlom finalnom susretu. Taj prethodni finale ova dva sastava je bio u studenom prošle godine u Splitu, za Hrvatski kup. Tada je bilo 20:5. Sada dva više.

Cure su istim tempom, istom snagom, istom željom igrale skroz do kraja. Nije bilo pada forme, koncentracije niti jedne minute.

Tu nam je trenerica Šimunić ‘otkrila’ i formulu uspjeha, razlog.

To je posljedica rada. Kako je ovaj virus došao, cure nisu imale normalno ni školu, ni fakultete, niti rade. Ništa. Onda smo svaki dan mogle trenirati po dva sata ujutro, dva navečer. Imamo teretanu na raspolaganju, Čak smo dosta košarke i odbojke radili na ‘suhim treninzima’. Tako da mislim da nam je to razlog uspjeha. Nakupila se velika količina rada koja ranije nije bila moguća. Čudno je za reći, ali ispada da je nama korona pomogla jer smo mogle više raditi, trenirati. Svih 20 djevojaka je na stalno na svakom treningu i rade 110 na sat. Uživam, u takvim mi je uvjetima milina raditi. Gdje bi na samo kraj bio kada bi imali samo mrvicu, samo desetinu proračuna naših muških kolega. Imamo 5 kvalitetnih seniorki, dosta malenih, mladih i sada da nam je dovući još dvije klasne igračice… – glasno razmišlja trenerica braniteljica naslova, Mia Šimunić.

U biti, bez uvrede, to su i vjerojatne nove-stare prvakinje.

Polako. Vjerujemo u sebe, bolje smo, ali nema i ne smije biti opuštanja u uzvratu.

Ispravno razmišljanje, ali 17 razlike je ipak nenadoknadivo. Uzvratna utakmica finala, Jadran – ŽAVK Mladost odigrat će se sljedeće subote, 1. kolovoza u Splitu, na Zvončacu u večernjem terminu i jasno uz prijenos na Planet Sport TV.