hr
Veličina fonta
Disleksija
Kontrast
A reprezentacija, Vijesti / 14. lipnja 2020.

Ivica Tucak: Ugodno sam iznenađen

BARAKUDE – Nakon završenih priprema hrvatske reprezentacije u Dubrovniku

 

Ivica Tucak: Ugodno sam iznenađen

 

Ocjena nije 5. Ocjena bi mogla biti – 9. Toliko je golova razlike bilo u dvoboju Barakuda i Ajkula, hrvatskih i crnogorskih vaterpolista u subotnju večer u Gružu. Ocjena se dakako odnosi na Barakude odnosno pet dana priprema hrvatske reprezentacije. Ocjena koju ne dajemo ovlaš.

U tih pet dana naime, Tucak je prvi put nakon pandemije koronavirusa okupio igrače, njih 18 na pripremama. Nadalje, iz razgovora s igračima, a posebno onim najiskusnijima dobio je uvjeravanja da svi i dalje ostaju na istom putu, pod istim stijegom, na istom zadatku. Kapetan Andro Bušlje, zamjenik kapetana Maro Joković, te drugi ljevoruki napadač, Xavi Garcia ostaju s hrvatskom vrstom, na raspolaganju stručnom stožeru još najmanje godinu dana. Odnosno, do okončanja Olimpijskih igara u Tokiju 2021. Zaključno, subotnja utakmica u krasnoj izvedbi, pred u korona-uvjetima, skoro pa maksimalnim brojem gledatelja i na koncu pobjeda od čak 14:5! Bolje teško da može.

– Ugodno sam iznenađen – naglasio je u startu već svoje raspoloženje nakon utakmice izbornik Ivica Tucak.

– Imajući u vidu dugačku pauzu i malen broj zajedničkih dana pripremama, očekivao sam i više oscilacija. Mislim da smo zaista odigrali jako dobru utakmicu. Rasplivani, bekovi čvrsti u obrani, napadački raznovrsni kako s centrima, tako i s vanjskim šutom što me posebno raduje. Zato, koliko god utakmica nema neki rezultatski značaj, ona je za mene jako bitna – rekao je Tucak.

Pripreme u Dubrovniku su zamišljene od 10. do 14. lipnja, dakle zaključno s današnjim danom. No ipak, izbornik Tucak je odlučio ovu nedjelju igračima dati slobodno.

– Planirao sam tako i ranije. S tim da ostajemo zajedno u Dubrovniku, ali sam dao igračima slobodno. Oni sami žele biti malo zajedno, družiti se, to me jako veseli, a to zna nekad biti bitnije od bilo kojeg treninga. Ponovo ćemo se svi skupa naći na večeri i tako završiti ove male pripreme.

Sljedeće su bile prvotno predviđene za Rijeku, no tu ipak postoji moguća promjena.

– Sljedeća je u planu Korčula, u tom smjeru se razmišlja, a termin je manje-više neizmijenjen, od 8. do 16. kolovoza. Na tim priprema neće biti onih starijih igrača koje sam odlučio poštedjeti. Mislim na Bušlju, Jokovića, Garciju, Vrlića i Lončara. Svi ostali će biti u tom bloku priprema, plus još neke igrače koje dodatno planiram priključiti. Drugi blok ljetnih priprema je od 23. kolovoza do 3. ili 4. rujna u Šibeniku. Ondje bi i odigrali turnir – zaključio je izbornik Ivica Tucak.

Podsjetimo, na tom turniru, HEP kupu u Šibeniku bi uz Hrvatsku trebale nastupati još i reprezentacije Italije, Grčke i Crne Gore.